Posted on

Jag planerar att inleda året med att lägga om min livsstil. Inte genom att äta nyttigare mat eller att sluta röka, utan snarare genom att finna en ny hobby som kan utövas efter en lång och tråkig jobbdag. Livet känns helt enkelt lite mer meningsfullt när man har något roligt att fokusera på samtidigt som man mår bättre. Det gäller inte minst träning som gör det möjligt att kombinera en rolig aktivitet med nyttig motion.

I vårt avlånga land bor det relativt många sportfrälsta. Beroende på var du bor i Sverige kan dock valet av sport variera. Norröver är det främst längdskidåkning som lockar motionärer. En annan sport som blivit populär på sistone är paddel. Det är många som uppskattar den fartfyllda bollsporten, just för att den är intensiv och gör att man får upp flåset. Dessutom är det socialt då man måste vara ett gäng för att kunna spela.

Löpning är en folkrörelse som inspirerar

Sökandet efter en hobby

Vissa föredrar en sport där de kan komma ut i naturen, till exempel löpning. Löpning är verkligen något som lockar mig eftersom det inte krävs någon speciell utrustning förutom ett par bra skor. Löpning har blivit riktigt stort, närmast en folkrörelse. Det är enkelt att snöra på sig skorna och sticka ut när man helst vill. Många gillar också att sätta upp mål för att springa ett lopp, vilket jag skulle kunna tänka mig att göra.

I Sverige älskar man körsång och det märks. Överallt finns det olika körer och på TV har showen Körslaget varit en långkörare. En del körer fokuserar på gospel eller indielåtar. Att sjunga i kör är verkligen något jag vill testa. När man sjunger tillsammans fylls man av värme och gemenskap. Dessutom är det kul att sjunga låtar man glömt. Det gäller att hitta en kör som har en stil man tycker om.

Den enda nackdelen jag ser med att skaffa en hobby är att det kan vara ganska dyrt. Dessutom är tidsaspekten en faktor som påverkar – ibland har man inte tid att ta sig till aktiviteten om man till exempel måste jobba över. Jag har därför även funderat på en aktivitet man kan göra hemma, till exempel måla. Att måla är avslappnande och kan utföras hemma i vardagsrummet. Det finns dessutom flera guider på nätet. Det vill jag testa!