Posted on

Att vara student är en speciell tid i livet. Just nu njuter jag fortfarande av friheten innan arbetslivet börjar. Samtidigt är det en provsmakning på vuxenlivet, med ansvar för räkningar, bostad och likande. Studentlivet är en hektisk period med en blandning av föreläsningar, intensivt tentaplugg, jobbansökningar, tentafester och kompishäng. För mig och många andra är detta dock förmodligen den bästa tiden i livet. Jag lever varje dag till fullo, samtidigt som jag jobbar hårt för min framtid.

Alla som är eller någon gång varit studenter känner igen sig i stressen som infinner sig vid tentapluggandet. Flera veckor, ibland en hel termin, ska sammanfattas och testas på några ynka A4a-papper. Ibland känns det som ett lotteri, och det gäller att vara den lyckligt lottade som får tentafrågor på det som etsat sig fast i minnet. Det är dock något speciellt och mysigt med att många studenter sitter tillsammans och sliter inför den fruktade tentan.

Studentliv i Malmö

Livet efter tentorna

Studentlivet handlar såklart om så mycket mer än bara tentapluggandet, annars vore det väldigt tråkigt att läsa denna blogg. Efter pluggandet och tentan kommer det obligatoriska firandet. Få känslor kan mäta sig med den lättnad som infinner sig när man går ut från tentasalen. Samma kväll vankas det alltid någon rolig fest med kursare och andra kompisar. Festerna som följer efter en tenta är bland de roligaste och vildaste du kan tänka dig.

Utöver tentafester finns det många andra högtider som är särskilt roliga för oss studenter. Valborg är kanske den absolut bästa, men även olika baler och karnevaler tillhör höjdpunkterna. Som student finns det alltid roligheter runt hörnet, vilka såklart måste balanseras med ansvar och studier. Det är just detta som gör studentlivet så unikt. Det är intensivt och mycket av allt. Som student i Malmö är ingen dag den andra lik.

Malmö är en riktigt härlig stad att studera i. Här i bloggen får du följa med till mina favoritställen där jag brukar hänga med mina kompisar. Det är även nära till många utflyktsmål. Bland annat behöver man bara ta sig över bron för att komma till Köpenhamn och få storstadskänslan där. Lomma bjuder på en härlig strand, och studentstaden Lund är kul att besöka under Valborg. Hoppas du hänger med på mina äventyr i bloggen!