Posted on

Min kärlek för japansk mat startade tidigt i mitt liv. Jag har alltid älskat exotisk mat och speciellt asiatisk mat så när jag för första gången testade riktig japansk mat föll jag direkt. Sushi hade jag tidigare ätit så klart men inte någon annan typ av japansk mat. Det första jag provade var på en japansk restaurang som jag ville testa under en lång tid. Servitören rekommenderade mig Yakitori och där startade min kärlek för japansk mat.

Min kärlek för japansk matJapan har väldigt många invånare och maten skiljer sig lite från norr till söder. Eftersom det är en av de största ekonomierna i världen finns det många roliga maträtter från både stad och landsbygd. Japansk content kan vara rätt speciellt och skiljer sig från andra asiatiska länder och kulturer. Företagsklimatet är fantastiskt i Japan och det finns många olika möjligheter med företagande där och svenska företag är väldigt uppskattade. Det finns till och med ett museum för ramennudlar i Japan.

Hur ofta äter jag japanskt?

Det är rätt dyrt att gå på restaurang varje vecka eftersom jag vill ha yakitori, udonnudlar och ramen mest hela tiden. Nu har jag börjat beställa japanska matvaror så att det blir billigare att laga japansk mat hemma och jag kan njuta av japansk mat varje vecka. Men en gång i månaden äter jag ute på restaurang och då brukar jag unna mig gyoza som är ett litet stekt och ångat fyllt degknippe. Supersvårt att göra hemma på egen hand!

Testa japansk mat

Om du är sugen på att testa japansk mat var ska du börja? Eftersom smakerna är rätt intensiva kan det vara bra att börja med något enklare som ramen eller udonnudlar eftersom vi alla testat Nissin nudlar från Ica eller Coop någon gång i livet. Sen yakitori kycklingspett som är så himla gott och rätt enkelt att göra själv om det inte finns någon japansk restaurang i närheten. Jag äter yakitori varje vecka nästan och det är så himla gott!